Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5366. "Άλλαξε στάση, μπορείς! Αν το θελήσεις κι εσύ, η Γη μας θα σωθεί" 
Οι μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής-ραδιοφωνικής ομάδας της Β' τάξης του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας ενώνουν τις φωνές τους σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον πλανήτη. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, αρκεί να το θελήσουμε.
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Άννα Σαμαρά και Αργυρώ Αποστολοπούλου
Ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου: Στράτος Θεονάς

Η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, όπως μεταδόθηκε από το European School Radio.
Στην εκπομπή παρουσιάζεται συνέντευξη που πήραν οι μαθητές από τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό με θέμα την κλιματική αστάθεια.  
Επιβλέπουσες καθηγήτριες η κα Σαμαρά Α. και η κα Αποστολοπούλου Α.
http://europeanschoolradio.eu/archives/podcasts/4742

 

european school radio

2 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Η περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου μας αναδεικνύει την αξία των υδροβιοτόπων και του Ρέματος Ραφήνας και μας ενημερώνει για την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στον υδροβιότοπο Μουστού.

let s do it Greece logo
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας συμμετέχει στην εθελοντική Δράση "Let ' s do it Greece". 2 Απριλίου 2017 στη μεγάλη παραλία Ραφήνας. Μπορείτε να ακούσετε εδώ το ραδιοφωνικό σποτ των μαθητών!