Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε έναν πρωτότυπο, on line παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821», από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων!

Read more: «Η Επανάσταση του 1821»

Μαθητικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021, με θέμα «ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση»

filelΗ Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ – www.eefshp.org), συμμετέχει στους εορτασμούς για το 2021 με τη διενέργεια σχολικού διαγωνισμού με θέμα «ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Η ΕΕΦ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπός της είναι η μελέτη, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και του Φιλελληνικού ρεύματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσω μίας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και διεθνώς.

Read more: ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η οποία έχει οριστεί να εορτάζεται από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών την 9η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το έτος 2003 εκκινήθηκε η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η διαφθορά υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα ενώ έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει ενεργά στην πρόληψη της διαφθοράς πράττοντας με ακεραιότητα και λαμβάνοντας ηθικές αποφάσεις. Η συμμετοχή των πολιτών και ειδικότερα των μαθητών/μαθητριών είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν καλούνται να παρουσιάσουν τους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες της νέας γενιάς μπορούν να ενισχύσουν και να προωθήσουν τις ηθικές αξίες του θέματος του Διαγωνισμού με έναυσμα τις παρακάτω ερωτήσεις: 

 Τι μπορούν να κάνουν οι νέοι για την προώθηση της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της επιείκειας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της υπευθυνότητας, της λογοδοσίας και της αξιοκρατίας;
 Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο;  Ποιες πτυχές της ζωή σας επηρεάζονται από το κράτος δικαίου;
 Πώς κρίνετε τις ενέργειες των φορέων χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας;
 Πώς θα πείθατε τους φορείς χάραξης πολιτικής να εξασφαλίσουν μια δίκαιη κοινωνία;
 Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί η ακεραιότητα σε μια κοινωνία;
 Ποιες είναι οι προτάσεις σας για το μέλλον για μια δίκαιη κοινωνία;
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

dimiour

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής κατασκευής “Εμπνέομαι, δημιουργώ, καινοτομώ” από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. – σχ. έτος 2020-2021.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σκοπός του διαγωνισμού Microsoft Office Specialist είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων των μαθητών/τριιών στις εφαρμογές της Microsoft Office (Word, Excel και Power Point), η οποία διενεργείται μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο, με αυτοματοποιημένο τεστ και ίδια θέματα για όλους/ες τους/τις διαγωνιζόμενους/ες. Η διαδικασία διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις : 1. Προκριματικοί Αγώνες, 2. Πανελλήνιος Τελικός, 3. Παγκόσμιος Τελικός. Στους Προκριματικούς αγώνες, που διεξάγονται στα επίσημα εξεταστικά κέντρα της Acta Α.Ε., οι μαθητές/τριες με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό. 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Page 1 of 3