Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

fyllaergasias  RACCE  scratchvolc Εγκέλαδος
     Παίζω και μαθαίνω τα μέρη ενός ηφαιστείου  
       

Την πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση "Το δάσος κάτω από τον δρόμο" επισκέφθηκαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση, και είδαν θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα κορμών δέντρων του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, τα οποία απολιθώθηκαν στη θέση τους, πριν από 20.000.000 χρόνια, καθώς σκεπάστηκαν από ηφαιστειακά υλικά και στάχτη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους μεταφοράς, συντήρησης και ανάδειξης των ευρημάτων καθώς και για τη βιαιότητα των ηφαιστειακών εκρήξεων που δημιούργησαν  το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, διατηρητέο μνημείο της φύσης, ενταγμένο στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση "Ζωντανός Πλανήτης" η οποία εμπεριστατωμένα και θεαματικά παρουσιάζει τις αλληλεπιδράσεις των γήινων συστημάτων, οι οποίες διαμορφώνουν το ανάγλυφο της επιφάνειας της γης αλλά και το κλίμα της.

/5
Rating: /5 ( Votes)

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Eλληνικές αρχαιότητες στα μεγάλα μουσεία του κόσμου" η πολιτιστική ομάδα επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, το Σάββατο 28/3/15. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας και διερεύνησαν με ερωτηματολόγια τον βαθμό ενημέρωσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του Μουσείου σχετικά με τα "ελγίνεια" μάρμαρα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ 28-2-2015

 • P2280235
 • P2280189
 • P2280190
 • P2280208
 • P2280211
 • P2280214
 • P2280218
 • P2280225
 • P2280229
 • ??????? ?????????? ??????? ??? ?????????, ??????? 28/3/15.

  ???????????

Εκδρομή στην Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο για τη φετινή σχολική χρονιά 2014-2015

    Πραγματοποιήθηκε κιόλας από 18/3/2015 ως και 22/3/2015 η 5ήμερη εκδρομή του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούμε στο σχολείο για τη φετινή χρονιά 2014-2015 με θέμα "Βιέννη: η πόλη της μουσικής και των Τεχνών". Περάσαμε πολύ ωραία αν εξαιρέσουμε την κούραση. 

Πηγαίνοντας από Βιέννη προς Σάλτσμπουργκ Θαυμάσαμε υπέροχα τοπία, λίμνες, χωριά και τις Αυστριακές Άλπεις. Απολαύσαμε το θέαμα με τους μαθητές μας πίνοντας σοκολάτες και καφέ βιεννουά δίπλα στη λίμνη με θέα τα σχεδόν χιονισμένα βουνά των Άλπεων. Ξεναγηθήκαμε στο παλάτι Μίραμπελ όπου γεννήθηκε ο βασιλιάς Όθωνας της Ελλάδας, επισκεφτήκαμε το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ, περπατήσαμε στο Ιστορικό κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτίρια και ναούς που μας εντυπωσίασαν, ανεβήκαμε στο κάστρο του Σάλτσμπουργκ με το μουσείο μαριονετών και όχι μόνο...Στη Βιέννη επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στα μεγάλα γεμάτα πλούτο παλάτια της, όπως επίσης και στα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Τέχνης. Περπατήσαμε στον κήπο μέσα στον οποίο υπήρχαν τα αγάλματα των μεγάλων συνθετών της Βιέννης -το επίχρυσο άγαλμα του Στράους- του Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Χάυντν καθώς και κάποιων άλλων επιφανών Βιεννέζων. Όλα πανέμορφα!!!αν και χειμώνας είχε ηλιόλουστες μέρες εκτός από την τελευταία. Να μην ξεχάσουμε την όπερα της Βιέννης, το Ιστορικό κέντρο της Βιέννης με την Ελληνική συνοικία και το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο σε λειτουργία από την ύπαρξή του και μέχρι σήμερα, τους δυο ορθόδοξους ναούς της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Γεωργίου όπου βρεθήκαμε Την Παρασκευή των Χαιρετισμών, ανάψαμε το κεράκι μας και παρακολουθήσαμε λειτουργία. Κι άλλα είδαμε... όπως τον μεγαλόπρεπο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και εκεί όπου τυπώθηκε η πρώτη ελληνική εφημερίδα. Περάσαμε και για έναν καφέ βιεννουά σε ένα από τα πασίγνωστα "φιλοσοφικά" καφέ το CAFE CENTRAL και η εκδρομή μας την 5η και τελευταία μέρα είχε ως έκπληξη από τη συνοδό του ταξιδιωτικού γραφείου σαν τελευταίο μέρος επίσκεψης τον Πύργο του Δούναβη. Σε ύψος περίπου 250 μέτρων μια περιστρεφόμενη καφετέρια έκανε μια ολόκληρη περιστροφή σε 27 λεπτά κι έτσι μπορέσαμε να δούμε τη Βιέννη από ψηλά και να τη θαυμάσουμε για τελευταία φορά πριν το ταξίδι της επιστροφής μας.

Το πάρκο με τα αγάλματα των μεγάλων συνθετών

Tags:

Page 1 of 3

Δράσεις του Σχολείου


Μετεωρολογικός Σταθμός φιλοξενούμενος στο Γυμνάσιο Ραφήνας.
Μέλος του Δικτύου Σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Read more...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το σχολείο μας από φέτος συμμετέχει σε τρία προγράμματα Erasmus+.

"United Colors of Fine Arts" σε σύμπραξη με το γυμνάσιο Isikkent Anadolu Imam Hatip από την Τουρκία, το Liceo Classico Garibaldi από το Palermo Ιταλίας, το Sveti Paisii Hilendarski από τη Βουλγαρία και το Isparta Anadolu επίσης από την Τουρκία. Η δική μας συμμετοχή έχει τίτλο "Choirs of United Colours-Χορωδίες Ενωμένων Χρωμάτων" και συνολικά το πρόγραμμα στοχεύει στην εξομάλυνση διαφορών και εξάλειψη στερεοτύπων μεταξύ μαθητών από διαφορετικές κουλτούρες.

EMPOWERING GIRLS AND STEAM THROUGH ROBOTICS AND CODING με θέμα τις εφαρμογές ρομποτικής σε σύμπραξη με άλλα σχολεία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

The European Heart Project - Strengthening democratic values on the basis of basic human needs με θέμα την ενδυνάμωση των δημοκρατικών αξιών και την αντιμετώπιση του λαϊκισμού σε σύμπραξη με το Blickpunkt Identität και την Διεύθυνση Ββαθμ, Εκπ. Ανατολικής Αττικής

 

Read more...

Δραστηριότητες και υλικό μελέτης για τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας το σχολικό έτος 2019-2020.

Read more...