Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου εκπόνησαν εργασίες για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων σύμφωνα με τη δραστηριότητα της ενότητας του βιβλίου τους "Εμείς και οι άλλοι".
Έτσι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην εκπαιδευτική ημερίδα που έγινε στις 13-5-2018 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος Ι. Μ. Πεντέλης.
Το Γυμνάσιό μας εκπροσώπησε με εργασία που παρουσίασε η μαθήτρια Μαίρη Βιδάλη του Β1. Την ημερίδα χαιρέτησε ο Ραββίνος Αθηνών Γαβριήλ Νεγρίν αφού πρώτα καλωσόρισε εκπαιδευτικούς και παιδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης.
Το υλικό που παρουσιάστηκε με βάση το σεμινάριο αφορούσε την καταπολέμηση κάθε είδους φανατισμού και τη συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας των δύο λαών.

FB IMG 1524688734376

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 με επίκεντρο τους άξονες "Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό" και "Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών".
Η εσπερίδα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας αλλά και ευρύτερα στα μέλη της τοπικής κοινότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων στα παραπάνω θέματα.

Θα παρουσιαστούν δύο ομιλίες με επακόλουθες συζητήσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) 6.30 μ.μ."Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων" από την υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, κ. Δέσποινα Καπετανάκη.

2) 7.15 μ.μ. "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα των Γυναικών", από την Ομάδα γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου (Μέλος ΟΓΕ)

 

29747387 10211497413812585 512453112 oΣτο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, δραστηριότητες στο Κολυμβητήριο Ραφήνας: Μεσογειακή Διατροφή, Καλλιέργεια μυρωδικών με αυτόματο πότισμα, βιωματικό εργαστήριο για τις βλάβες στον οργανισμό από το κάπνισμα, δημιουργία πινακίδων γραμμικής Β, αλλά και χοροί και δημιουργία αφισών. Μία συλλογική δουλειά όπου πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να εργαστούν συντονισμένα. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου για την βοήθεια και συμπαράστασή του.

stylidaΤις Θερμοπύλες και τη λουτροπηγή τους, το Γοργοπόταμο, την αρχαία Ηράκλεια και τον Ασωπό, τις θερμές πηγές Καλλιδρόμου (ψωρονέρια) και τον Αη-Βλάση Στυλίδας πρόκειται να επισκεφθούν την Τρίτη 25 Απριλίου, μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου μέσω εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο "Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά Μονοπάτια" που υλοποιεί το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, στην εμβέλεια του οποίου ανήκει και το Γυμνάσιο Ραφήνας. Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο το πρωί της Τρίτης στις 06.30 και θα επιστρέψουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, την 7η ώρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ενημερωθούν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς σχετικά με τις δραστηριότητες του προγράμματος και τις παρουσιάσεις που θα πρέπει να αναλάβουν τα παιδιά κατά ομάδες. 

Subcategories

Page 1 of 5