Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

e8ismos1Ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα για τους μαθητές του Γυμνασίου Ραφήνας με την παρακολούθηση ομιλιών και παρουσιάσεων που έλαβαν χώρα στο σχολείο αλλά και με επισκέψεις σε προτεινόμενους από το Υπουργείο Παιδείας, φορείς. Συγκεκριμένα με επίκεντρο τον άξονα "Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό" μαθητές της Β' Γυμνασίου επισκέφθηκαν το κέντρο "Διέξοδος" όπου μίλησαν για τις εξαρτήσεις και το Ίδρυμα "Αττική Παράδοση" όπου παρακολούθησαν την παρέμβαση για το κάπνισμα του προγράμματος "Heart II".

Επίσης οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με την υπεύθυνη του Κέντρου ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση κ. Δέσποινα Καπετανάκη. Με επίκεντρο τον άξονα "Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών" πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, ανά τμήμα, παρουσίαση από ομάδα ειδικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Στο σχολείο επίσης πραγματοποιήθηκαν εγκεκριμένες παρουσιάσεις προς τους μαθητές τς Γ' Γυμνασίου για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμένων νοσημάτων από τον Κ. Λιάντη, επιστημονικό συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ και την κ. Μαχίνι, Ιατρό. Η προγραμματισμένη από τον κ. Τράνταλη, καρδιολόγο και μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ομιλία για τη διατροφή και τη σχέση της με τον σακχαρώδη διαβήτη, αναβλήθηκε για το τέλος του Μάη. Επίσης σχετικά με τη διατροφή, πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.  
e8ismos2