Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μαθητικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021, με θέμα «ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση»

filelΗ Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ – www.eefshp.org), συμμετέχει στους εορτασμούς για το 2021 με τη διενέργεια σχολικού διαγωνισμού με θέμα «ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Η ΕΕΦ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπός της είναι η μελέτη, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και του Φιλελληνικού ρεύματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσω μίας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και διεθνώς.

Read more: ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση
dimiour

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής κατασκευής “Εμπνέομαι, δημιουργώ, καινοτομώ” από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. – σχ. έτος 2020-2021.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σκοπός του διαγωνισμού Microsoft Office Specialist είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων των μαθητών/τριιών στις εφαρμογές της Microsoft Office (Word, Excel και Power Point), η οποία διενεργείται μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο, με αυτοματοποιημένο τεστ και ίδια θέματα για όλους/ες τους/τις διαγωνιζόμενους/ες. Η διαδικασία διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις : 1. Προκριματικοί Αγώνες, 2. Πανελλήνιος Τελικός, 3. Παγκόσμιος Τελικός. Στους Προκριματικούς αγώνες, που διεξάγονται στα επίσημα εξεταστικά κέντρα της Acta Α.Ε., οι μαθητές/τριες με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό. 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η οποία έχει οριστεί να εορτάζεται από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών την 9η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το έτος 2003 εκκινήθηκε η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η διαφθορά υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα ενώ έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει ενεργά στην πρόληψη της διαφθοράς πράττοντας με ακεραιότητα και λαμβάνοντας ηθικές αποφάσεις. Η συμμετοχή των πολιτών και ειδικότερα των μαθητών/μαθητριών είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν καλούνται να παρουσιάσουν τους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες της νέας γενιάς μπορούν να ενισχύσουν και να προωθήσουν τις ηθικές αξίες του θέματος του Διαγωνισμού με έναυσμα τις παρακάτω ερωτήσεις: 

 Τι μπορούν να κάνουν οι νέοι για την προώθηση της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της επιείκειας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της υπευθυνότητας, της λογοδοσίας και της αξιοκρατίας;
 Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο;  Ποιες πτυχές της ζωή σας επηρεάζονται από το κράτος δικαίου;
 Πώς κρίνετε τις ενέργειες των φορέων χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας;
 Πώς θα πείθατε τους φορείς χάραξης πολιτικής να εξασφαλίσουν μια δίκαιη κοινωνία;
 Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί η ακεραιότητα σε μια κοινωνία;
 Ποιες είναι οι προτάσεις σας για το μέλλον για μια δίκαιη κοινωνία;
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Bραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

από το πρωί έως αργά το απόγευμα

Προσκαλούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν διαδικτυακά στη Βραδιά του Ερευνητή 2020 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, για μια μόνο μέρα το χρόνο προβάλλει το ερευνητικό έργο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, στην Ελληνική κοινωνία και τον κόσμο.

Φέτος, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στον καιρό της πανδημίας COVID-19 οργανώνεται σε διαδικτυακή βάση.

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε διαδικτυακά τους Ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της έρευνας!

Μεταξύ των ερευνητικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν πρωτότυπα πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, προσομοιώσεων από τη μοριακή μηχανική έως τη ναυσιπλοΐα, καθώς και πρωτότυποι σχεδιασμοί και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης.

Μαζί μας θα είναι ερευνητικές ομάδες του Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Πανεπιστημιακά Μουσεία, ομάδες νέων ερευνητών και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Διασυνδεθείτε με το Πολυτεχνείο https://www.ntua.gr/ntuaren για να παρακολουθήσετε τη Βραδιά και τα επιτεύγματα της Έρευνας.

Τη φετινή χρονιά θα διεξαχθούν Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Διαγωνισμός Αφίσας για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με θέμα «η βιοασφάλεια απέναντι στον COVID-19».  Οι συμμετοχές θα υποβληθούν σε αντίστοιχες φόρμες στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή ΕΜΠ www.ntua.gr/ntuaren. Επίσης, θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο instagram με θέμα «από την ερεύνα και την καινοτομία στην ανάπτυξη» και hashtag #ntuaren.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ με την παρουσίαση και προβολή πρότυπων πειραματικών και ερευνητικών επιτευγμάτων τους. Δηλώνετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Βραδιάς https://www.ntua.gr/ntuaren/

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης!

H επιστημονικά υπεύθυνη του έργου

Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’ για το ΕΜΠ

Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

Διαγωνισμός Αφίσας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
Η βιοασφάλεια απέναντι στον COVID-19
Τι σημαίνει η «βιοασφάλεια απέναντι στον COVID-19» για τους μαθητές; Πώς θα την περιέγραφαν περιεκτικά με τα δικά τους συνθήματα; Ποια η χρησιμότητά της και η σχέση της με την κοινωνία;
Εμπνεύσου από τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ και μέσα από δικά σου παραδείγματα, εικόνες, γνώσεις και βιώματα, ετοίμασε τη δική σου αφίσα για τη βιοασφάλεια απέναντι στον COVID-19 με τη δική σου εμβληματική εικόνα και πρωτότυπη έκφραση.
Συμπλήρωσε την ειδική φόρμα και υπόβαλέ τη στην ιστοσελίδα μας www.ntua.gr/ntuaren μέχρι και την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου 2020.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο Instagram για όλες τις ηλικίες
Από την Έρευνα και την Καινοτομία στην Ανάπτυξη
Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον, στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία. Βγάλτε φωτογραφίες με θέμα τις εφαρμογές της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάκαμψη της χώρας, δίνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα στη σημερινή εποχή της οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης.
Ανέβασε τις φωτογραφίες σου στο instagram με hashtag #ntuaren μέχρι και την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου 2020.

Page 1 of 3