Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 με επίκεντρο τους άξονες "Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό" και "Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών".
Η εσπερίδα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας αλλά και ευρύτερα στα μέλη της τοπικής κοινότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων στα παραπάνω θέματα.

Θα παρουσιαστούν δύο ομιλίες με επακόλουθες συζητήσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) 6.30 μ.μ."Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων" από την υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, κ. Δέσποινα Καπετανάκη.

2) 7.15 μ.μ. "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα των Γυναικών", από την Ομάδα γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου (Μέλος ΟΓΕ)

 

stylidaΤις Θερμοπύλες και τη λουτροπηγή τους, το Γοργοπόταμο, την αρχαία Ηράκλεια και τον Ασωπό, τις θερμές πηγές Καλλιδρόμου (ψωρονέρια) και τον Αη-Βλάση Στυλίδας πρόκειται να επισκεφθούν την Τρίτη 25 Απριλίου, μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου μέσω εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο "Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά Μονοπάτια" που υλοποιεί το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, στην εμβέλεια του οποίου ανήκει και το Γυμνάσιο Ραφήνας. Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο το πρωί της Τρίτης στις 06.30 και θα επιστρέψουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, την 7η ώρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ενημερωθούν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς σχετικά με τις δραστηριότητες του προγράμματος και τις παρουσιάσεις που θα πρέπει να αναλάβουν τα παιδιά κατά ομάδες. 

Ο μήνας Μάρτιος φεύγει με επιτυχίες για το σχολείο μας. Πρωτιά, διακρίσεις και επαίνους στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αλλά και συμμετοχή με εισήγηση σε δύο επιστημονικές εκδηλώσεις είχαμε μέσα στο Μάρτη του 2017.
Στις 10, 11 και 12 Μαρτίου, μαθητική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, που διεξήχθη στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της ΕΛΜΕ Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και του Πανεπιστημίου Πατρών. Η μαθητική μας ομάδα, στάθηκε επάξια ανάμεσα σε πολλά άλλα σχολεία, κυρίως πρότυπα και ιδιωτικά και παρουσίασε την πρωτότυπη και πρωτογενή έρευνά της με εμπεριστατωμένο και επιστημονικό τρόπο.
Στις 28 Μαρτίου μια άλλη μαθητική ομάδα συμμετείχε και παρουσίασε την εργασία της σε επιμορφωτική εσπερίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα επτά Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, του Εθνικού Αστεροσκοπείου καθώς και του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της Εσπερίδας, τα παιδιά είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και την εξαιρετική εισήγηση του ακαδημαϊκού και καθηγητή κ. Χρήστου Ζερεφού για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας. Μέσα στο Μάρτη εστάλησαν επίσης και συμμετοχές μεμονομένων μαθητών αλλά και ομάδων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της UNESCO με θέμα τον εθελοντισμό καθώς και στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Γίνε Επιστήμονας του Κασίνι για μία ημέρα» που πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία (NASA και ESA αντιστοίχως).
Αναμένουμε αποτελέσματα και συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις επιτυχίες και τις προσπάθειές τους!

/4
Rating: /5 ( Votes)

rafina old

 

 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου επισκέπτεται το ΚΠΕ Ανωγείων Ρεθύμνου, όπου θα παρακολουθήσει το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα με τίτλο: "Στης Αμάλθειας τη γη, χρώμα, άρωμα, ζωή". (Βιοποικιλότητα και ενδημισμός, ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της φύσης του Ψηλορείτη) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (κλικ για μεγέθυνση):
prog kpe anogia

Subcategories

Page 1 of 4