Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου, στα πλαίσια της θεματικής Εβδομάδας, το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η τηλεδιάσκεψη αφορά στο θεματικό άξονα «Σώμα και ταυτότητα» και έχει τίτλο: «Οικολογικό αποτύπωμα και διατροφή».

Η τηλεδιάσκεψη αναφέρεται στην έννοια του Οικολογικού Αποτυπώματος ως ένα εργαλείο μέτρησης της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, της υπερβολικής απόθεσης σκουπιδιών και αποβλήτων σε σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες και τις μεταλλαγμένες τροφές.
Οι εισηγήσεις που πλαισιώνουν την τηλεδιάσκεψη είναι οι ακόλουθες:
• "Μαθαίνω, Μειώνω, Σέβομαι: Η Υπερ-Κατανάλωση και το Οικολογικό Αποτύπωμα" Δρ. Σοφία Εμμανουηλίδου Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ) Λιθακιάς Ζακύνθου
• "Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και ζητήματα βιοηθικής ή αλλιώς τι δουλειά έχει ένα γονίδιο μέδουσας σε μια ντομάτα;" Δρ. Λευκοθέα-Βασιλική Ανδρέου Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στις 11.45 το μεσημέρι. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα δοθεί χρόνος για συζήτηση. Εκτιμώμενος χρόνος δράσης περίπου μιάμιση ώρα.